Collegeblog

 • Crisis vereist veerkracht - Bert Wassink

  Plotseling zijn we met z’n allen in bijzondere omstandigheden terecht gekomen. Het u inmiddels bekende Corona-virus blijkt zodanig besmettelijk en gevaarlijk te zijn dat het nodig is gebleken zware maatregelen te nemen. Dit om verdere verspreiding van het virus in te dammen c.q. af te vlakken. We kunnen rustig spreken van een crisissituatie.

  Lees verder
 • Regels & handhaven - Bert Wassink

  Net als elders is ook op Terschelling nog wel eens discussie over de wijze waarop regels door de gemeente gehandhaafd worden. Of .. juist niet gehandhaafd worden.

  Lees verder
 • Eilân - Bert Wassink

  Ons onvolprezen weekblad 'de Terschellinger' is ook voor mij belangrijk leesvoer. De advertentie van Stichting Ons Schellingerland (SOS) in de editie van 17 april kon me dan ook niet ontgaan. SOS eindigt met de oproep een e-mail aan ondergetekende te schrijven “als u ook vindt dat het rupsje-nooit-genoeg aan het doorslaan is.” Zo’n oproep vraagt om een reactie. Bij deze.

  Lees verder Reacties: 2
 • Fjoertoer 2019 - Bert Wassink

  Het was dus alweer de 12e aflevering. Dan kun je welhaast van een traditie spreken. In ieder geval geldt de Fjoertoer als een heel bijzonder evenement.

  Lees verder
 • Vaccinatie..... - Jeltje Hoekstra

  Sinds een jaar hebben mijn man en ik een kleindochter. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee en heel erg trots op.

  Lees verder Reacties: 1
 • Ik pas - Bert Wassink

  In het kader van een landelijke actie (https://ikpas.nl) drink ik gedurende 30 dagen geen alcohol. Het kan zijn dat u denkt “dat moet je helemaal zelf weten, val mij daar niet mee lastig”. Prima! Deze blog is bedoeld voor diegenen die om wat voor reden ook zelf ook wat met dit thema hebben.

  Lees verder Reacties: 1
 • Oerol 2017: complimenten

  Op Terschelling kennen we veel evenementen, maar Oerol is toch wel 'top of the bill'. De afgelopen tien dagen waren weer indrukwekkend. Prachtige voorstellingen op allerlei idyllische plekjes, veel vrolijke (soms te harde) muziek, overal fietsers, drukte in de winkelstraten, in de horeca, bij de fietsverhuurders en bij de vuilnismannen. Voor onze kleine gemeenschap is dit wel een heel bijzonder festival. Als dat succesvol verloopt, horen daar complimenten bij.

  Lees verder Reacties: 1
 • Fjoertoer nr. 10 - Bert Wassink

  Op de donderdag voorafgaande aan de Fjoertoer had ik een goede ingeving. "Laat ik tegen m'n gewoonte in de terugreis vanuit Harlingen op vrijdag maar eens boeken." Om 12.30 uur kon dat al niet meer .... Maar gelukkig kon dat nog net om 13.15 uur met een extra sneldienst.

  Lees verder
 • Eilandgevoel in A'dam: Hessel & Tess - Bert Wassink

  Beetje overdreven dit weblogje. Dat soort epistels is namelijk bedoeld voor het internet. En op dat internet is al twee dagen sprake aan een tsunamie van foto's, filmpjes en verhalen die vertellen over het concert van Hessel & Tess van zaterdagavond in de Ziggo Dome. Te Amsterdam! En terecht, want het concert was in allerlei opzichten fantastisch.

  Lees verder Reacties: 3
 • Rustig(er) na Berenloop? - Bert Wassink

  De vraag 'hoe druk het is?' houdt op Terschelling de gemoederen vaak behoorlijk bezig. Logisch want onze economie wordt geschraagd door recreatie & toerisme. Na een behoorlijk drukke zomer hoor je dan wel dat het na de Berenloop een stuk rustiger zal worden. De afgelopen dagen heb ik daar .... niets van gemerkt.

  Lees verder
 • Berenloop: was het 't waard? - Bert Wassink

  Eigenlijk vind ik het mooiste onderdeel van de Berenloop de wedstrijdjes van de jeugd op zondagochtend. En dan met name die van de allerkleinsten. Daarbij is van alles te zien. Natuurlijk zijn er fanatieke jongens en meisjes bij. Maar er zijn er ook die voortdurend om zich heen lopen kijken en, met een grote glimlach, zichtbaar genieten van 'de ambiance'. Ook zijn er kleintjes die er helemaal geen zin in hebben. Al helpen vader en/of moeder een handje.

  Lees verder Reacties: 4
 • Oerol & fietsen: uitkijken! - Bert Wassink

  Op Terschelling kun je fantastisch fietsen. Door de duinen, pal langs het wad, in de bossen en langs onze dorpen. Dat wordt ook het hele jaar volop gedaan. En zeker op Oerol. Gisteren (9/6) was dat al duidelijk te merken.

  Lees verder
 • Een OK- evenement- Bert Wassink

  Het was een prachtige schrikkeldag. Ik had het geluk de dag op het strand te kunnen beginnen. Enige tijd geleden had ik namelijk toegezegd op maandagochtend mijn medewerking te verlenen aan de ‘juttersweek’ die dit jaar voor de 25e keer (!) wordt georganiseerd door Stayokay.

  Lees verder
Archief