Fjoertoer 2019 - Bert Wassink

Het was dus alweer de 12e aflevering. Dan kun je welhaast van een traditie spreken. In ieder geval geldt de Fjoertoer als een heel bijzonder evenement.

Dat begint al ergens in november als je je kunt inschrijven. Daar moet je nooit te lang mee wachten, want dan ben je gewoon te laat. Het aantal van 5.000 deelnemers wordt steevast binnen een etmaal bereikt. Dat is een teken aan de wand. Je kunt elke dag wandelen op Terschelling. Op een moment dat het je goed uitkomt. Maar al die mensen willen vooral graag meedoen aan deze gezamenlijke lange afstandswandeling op deze ene dag. Voor wie er bij was, is dat ook goed te begrijpen. Het was heel sfeervol.

Toegegeven ... de weersomstandigheden werkten goed mee. Prima wandelweer. Maar dat is niet het enige. De wandelaars zelf zorgen voor een unieke sfeer. Ze zijn gewoon aardig tegen elkaar en hebben er lol in. Voor eilanders is het ook een favoriet evenement geworden. Heel wat eilanders lopen zelf mee. Maar nog meer eilanders zorgen er samen voor dat er onderweg wat te beleven is. Op de sociale media zag ik prachtige foto’s voorbij komen. Mooi was dat er bij Doodemanskisten tegen de verwachting in ook deze keer wat te doen was (‘nog eendje dan’). De lopers werden speciaal omgeleid.

Het was de afgelopen dagen weer heel druk op Terschelling. Voor de eerste keer dit jaar. En nu is het ook alweer voorbij. Wat overblijft, zijn mooie herinneringen. Bijvoorbeeld aan het feit dat wij elke keer weer van die fantastische gasten mogen ontvangen op Terschelling. Allemaal mensen met goede bedoelingen die gewoon een paar leuke dagen willen hebben. Die gasten wil ik bedanken. En de ondernemers, Doeksen, de taxichauffeurs, Arriva en al diegenen die ik vergeet. Maar natuurlijk vooral de organisatie en al die vrijwilligers die zich weer van hun beste kant hebben laten zien Daar heb ik weinig woorden voor nodig: het was allemaal prima voor elkaar. Hulde!

Reacties (0)

Plaats een reactie

Voer de letters in die onder de cijfers 9 en 13 staan. (verplicht)

Spamcontrole
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
e d i w o w a x a b o d i z i